Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
białko 4 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 100 g
cukier 4 łyżki
polewa czekoladowa
kolorowa posypka do ciast

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z rodzynkami

Białka ubić na sztywno dodając cukier. Zmniejszyć obroty i dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy po jednej łyżce. Na koniec dodać rodzynki i dalej chwilę mieszać na wolnych obrotach. W papierowe foremki do babeczek nakładać masę na 3/4 objętości. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Wystudzone babeczki polać polewą i udekorować posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 30.08.2010 11:07
wyglądaja super!
kasiurek 30.08.2010 11:07
wyglądaja super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak