Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet Ejla - Zewa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 9 szt
mąka pszenna 3 łyżki
sól 6 szczypt
pieprz 3 szczypty
Czosnek suszony Prymat 3 szczypty
płatki kukurydziane 1 i 1/2 szk
kiełbasa wiejska 300 g
cebula 1-2 szt
ser żółty 100 g
Papryka ostra mielona Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet Ejla - Zewa

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć z cebulą pokrojoną w piórka.
Ser zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki na omlet oprócz płatków zmiksować.
Dodać płatki i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z oliwą, wylać porcję jajek z płatkami i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Omlet wyłożyć na talerz, położyć kiełbasę z cebulą, posypać serem i złożyć na pół.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 03.10.2011 19:18
rewelacja!
Kate131 01.07.2011 08:48
o pyszny!
agnieszka189 20.09.2010 14:14
uwielbiam omlety
Agnieszka172 29.08.2010 18:37
super sniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak