Omlet Ejla - Zewa

Omlet Ejla - Zewa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    9 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sól

    6 szczypt
  • pieprz

    3 szczypty
  • czosnek granulowany

    3 szczypty
  • płatki kukurydziane

    1 i 1/2 szk
  • kiełbasa wiejska

    300 g
  • cebula

    1-2 szt
  • ser żółty

    100 g
  • papryka ostra mielona

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć z cebulą pokrojoną w piórka.
Ser zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki na omlet oprócz płatków zmiksować.
Dodać płatki i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z oliwą, wylać porcję jajek z płatkami i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Omlet wyłożyć na talerz, położyć kiełbasę z cebulą, posypać serem i złożyć na pół.
Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mic

03.10.2011 19:18
rewelacja!

Kate131

01.07.2011 08:48
o pyszny!

agnieszka189

20.09.2010 14:14
uwielbiam omlety

Agnieszka172

29.08.2010 18:37
super sniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat