Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyborne małosolne

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper 3 szt
chrzan korzeń 1 szt
liście czarnej porzeczki 2 szt
sól 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
ogórki gruntowe 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Wyborne małosolne

Ogórki dokładnie myjemy.
Do dużego garnka wkładamy na dno po jednym koprze, listku i ząbku czosnku, a następnie warstwę ogórków.
Czynności powtarzamy.
Około 2 litry wody zagotowujemy, dodajemy sól i mieszamy- zalewamy ogórki i przykrywamy.
Żeby ogórki szybciej się zakisiły można im odciąc końcówki.
Jeśli jest ciepło ogórki już po 2 dniach nabierają wspaniałego smaku i aromatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 26.07.2012 14:36
ja również
jeta72 06.04.2012 09:53
zjadłabym z przyjemnością :-)
calliope 23.12.2011 14:14
uwielbiam :)
zdzislawa2 17.10.2011 19:26
dużo narobiłam słoików w tym roku :)
Iwona45 14.09.2011 20:50
super
Mariusz10 01.08.2011 22:07
ekstra!
Natalia40 21.07.2011 15:38
mniaaaaam
m1monika 09.07.2011 12:34
uwielbiam, też robię;)
Haneczka1 07.07.2011 22:11
liście winogron no proszę i znowu się człowiek czegoś ciekawego dowiedział:) wypróbuję jutro bo aktualne małosolne właśnie mi się kończą :)))
joanna77 05.07.2011 12:31
lubimy takie ogóreczki
Kopiko1983 05.07.2011 10:29
Przepis na topie! Mniam...
Gosia32
Gosia32 04.07.2011 09:36
ogóreczki super-mniam;]
Krystyna32 03.07.2011 09:51
super
Małgorzata113 03.07.2011 09:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak