Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowa pasteryzowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg
marchew 2 szt
cebula 2 szt
koper 6 koszyczków
ziele angielskie 12 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 torebki
woda 3 szklanki
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka
sól 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowa pasteryzowana

Marchew obieramy i kroimy w plasterki lub w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy kawałki marchwi, cebuli, koper ziele angielskie i gorczycę.Z wody, octu, cukru i soli zagotowujemy zalewę i napełniamy nią słoiki z ogórkami. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 11.12.2013 22:59
idealna na zimę
Babciagramolka 03.07.2011 16:28
A zimą jak znalazł- brawo
ben-ka 03.07.2011 09:45
świetna sałatka,dawno temu robiłam podobną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak