Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietanka 250 ml
cukier 15 dag
masło 20 dag
wiórki kokosowe 20 dag
obrane migdały 10 dag
paseczki skórki pomarańczowej
listek melisy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rafaello

Śmietankę zagotuj z cukrem i przestudź. Zmiksuj z masłem, dodaj połowę wiórków i drobno pokruszony biszkopt. Całość dokładnie wyrób na gęstą masę, schłódź. Z gotowej masy ulep kuleczki, do środka każdej włóż obrany migdał. Obtocz w wiórkach. Udekoruj paskami pomarańczy i listkiem melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.08.2013 16:16
najlepsze domowe
[email protected] 14.02.2013 10:25
robie podobne jest bardzo dobre
angelika14 29.10.2011 11:31
Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
Mariusz10 07.09.2011 23:01
super
aleksa123 23.08.2011 21:15
pyyycha
misia53 25.07.2011 02:08
też jestem łasuch
eduszo
eduszo 17.07.2011 15:37
Lubie takie smakołyki.
Monika192 12.07.2011 11:02
mniam
Monika193
Monika193 04.07.2011 23:16
pyszne
Monika193
Monika193 04.07.2011 23:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak