Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
cebula biała 6 szt
czosnek 4 ząbki
sól
margaryna
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod cebulką

Udka natrzeć solą, pieprzem papryką i czosnkiem granulowanym. Pozostawić na noc w lodówce. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, pod koniec dodać rozgnieciony czosnek ( nie dodawać czosnku zbyt szybko bo stanie się gorzki). Wszystko przełożyć na miseczkę. podsmażyć udka. Gdy się zrumienią dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, podlać wodą i dusić. Gdy mięso jest miękkie przełożyć do żaroodpornego naczynia i na wierzch wyłożyć cebulkę. Zapiekać w piekarniku do lekkiego zrumienienia cebulki. Podawać można z ziemniakami i surówką z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak