Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki a\'la schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 6 sztuk
mąka 100 g
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sól 1 szczypta
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki a\'la schabowe

Kupujemy ładne płaskie, dość duże grzybki. U mnie wychodzą trzy na głowę, jest to jednak dużo mniej treściwe papu niż mięsny kotlecik. :) Aczkolwiek przepyszne. :)
Solimy z obu stron, posypujemy pieprzem. Mieszamy jajeczko i przygotowujemy bułkę tartą oraz mąkę. Jak klasyczne schabowe, obtaczamy każdy grzybowy placuszek w mące, jajku i bułce.
Smażymy na rozgrzanej oliwie.
Pycha. :) Smaczneo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.06.2013 22:15
przepyszniutkie
agata1722
agata1722 26.04.2012 21:05
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak