Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka rumowa z owocami kandyzowanymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
masło 1 kostka
cukier 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka z czubkiem
rum 75 g
owoce kandyzowane 2 op
zimne masło do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rumowa z owocami kandyzowanymi

Masło ucieramy dokładnie z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i porcjami makę przesianą z proszkiem do pieczenia.Na koncu wlewamy alkohol i wsypujemy owoce kandyzowane oprószone mąką. Delikatnie ale dokładnie mieszamy.Formę babkową z kominkiem smarujemy zimnym masłem, posypujemy bułką tartą i napełniamy ciastem. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 20.07.2011 15:02
fajna
Izabela28 16.07.2011 20:58
kolejny fajny przepis na tradycyjną babkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak