Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 8 sztuk
pieczarki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
majonez 100 g
masło 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami i cebulką

Jajka faszerowne zawsze goszczą na naszym stole podczas impres na prośbę gości :). Niby banalne, a jednak coś :)
Na patelni rozpuszczam masło.
Dodaję pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki.
Solę i pierzę do smaku.
Jajka gotuję na twardo.
Żółtka wyciągam i w miseczce mieszam je z podsmażonymi pieczarkami i cebulką.
Dodaję majonezu, soli i pieprzu. Wszystko razem mieszam i nakładam masę do otworów po żółtku.
Całość ozdabiam szczypiorkiem.
* czasami zamiast pieczarek i cebuli daję pokrojoną w kostkę szynkę. Próbowałam też zrobić z curry i mnie osobiście ta wersja też smakowało. Faszerując jajka można pobudzić swoją wyobraźnię i kombinować ile się chce :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak