Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchew 2 szt
natka pietruszki
zielone części selera
por 1 kawałek
czosnek 3-4 ząbki
sól, pieprz i Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
ziele angielskie 2 szt
kości wędzone 1 kg
ogon wieprzowy 2 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
groch 500 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa

Ogony i kości płuczemy i gotujemy wywar. Po około pół godziny dodajemy przepłukany groch i gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek drobno kroimy. Wrzucamy warzywa i przyprawy do zupy i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy kości i ogony, po przestudzeniu obieramy mięso i wrzucamy do zupy. Chwilę gotujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.01.2012 13:51
lubię
Kate131 01.07.2011 08:49
bardzo lubie
Ewa104 15.05.2011 18:42
Taką zupę bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak