Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki malinowo-serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
mleko 1 szkl
maliny świeże 30 dag
żółtko jajek 2
twaróg 50 dag
cukier 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki malinowo-serowe

Z mąki, mleka i jajka zagnieść ciasto. Twaróg połącz z żółtkami, cukrem i malinami. Ciasto rozwałkuj. Wytnij krążki. Nałóż na nie farsz. Złóż, zlep. Gotuj 2 minut na posolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 27.06.2012 14:13
pyszniutkie
wiola28a 28.07.2011 17:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak