Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier żelujący 1 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki odszypułkować, umyć pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody. Po rozgotowaniu się truskawek dodać do nich cukier i cukier żelujący, dokładnie wymieszać. Truskawki gotować, aż cukier się rozpuści. Tak przygotowany, gorący dżem nakładać do słoików i od razu zakręcać. Słoiki ustawić na około pół godziny do góry dnem. Później odwrócić. Dżemy ustawiać w ciemnym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.02.2013 21:27
to jest mój ulubiony dzem ;D
IKrakowianka 13.07.2012 18:59
bardzo lubię na śniadanie
Katarzyna/kate1980 12.05.2012 22:55
uwielbiam do naleśników
kasiaw 09.12.2011 12:10
ja też taki robię
Sarenka 04.04.2011 17:24
Dobrze miec taki dzemik w spizarce :)
linka1312 18.09.2010 19:38
fajny i latwy
Iwusia 10.07.2010 19:58
Fajny przepis - chomikuję do siebie :)
Patryk14
Patryk14 17.06.2010 22:11
na pewno zrobimy u nas w domu :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak