Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1/2 kg
masła 2 łyżeczki
cytryna 1
przyprawy do ryb

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grilla

Łososia myjemy i posypujemy przyprawami do ryb, bazylią oraz skrapiamy cytryną (1/2). Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Następnie kładziemy na łososia masło – w kilku miejscach po pół łyżeczki do herbaty i tak przygotowaną rybkę wkładnamy do rękawa. Piecyk rozgrzewamy do 180 stopni a nastepnie pieczemy łososia około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.09.2011 11:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak