Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUffinki rabarbarowo-imbirowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 gram
mąki 350 g
proszku do pieczeni 1 łyżeczka
soli 1 łyżeczka
cukru 222 g
1/2 cytryny
mleko 250 ml
mleko 250 ml
imbir 2 łyżeczki
jajko 1 duże
rabarbar 300 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: MUffinki rabarbarowo-imbirowe

Margaryne rozpuścić.
Wymieszać mąkę z proszkiem i cukrem. Do mleka wycisnąć sok z cytryny i odstawić na chwilkę. Skórkę pomarańczową, jajko, rozpuszczone margaryne , rabarbar i mleko mieszamy z imbirem i miksujemy do połączenia składników. Masę nakładamy do foremek i posypujemy wierzch brązowym cukrem.
Piec 25 minut w temp.p. 180 st.

Ja zamiast skórki pomarańczowej daję skórkę z cytryny, tej samej oczywiście co sok z niej wyciskam. W zasadzie na jedno wychodzi.

Czas pieczenia: 25

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak