Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru 1 szklanka
mąki 1 szklanka
proszku do pi 1 płaska łyżeczka
3budynie śmietankowe
2opakowania delicji
3galaretki(1cytrynowa i 2pomar
około pół kilo malin

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa pychotka

1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka,a następnie mąkę z proszkiem i lekko mieszamy.Wlewamy do formy i pieczemy w 160-180*C 30-40minut.
2.Budynie rozpuszczamy w 1,5 szkl.pysia i gotujemy z pozostałym dodając na końcu kilka łyżeczek rozduszonych malin.Rozsmarowujemy na cieście.Układamy delicje.
3.Przykrywamy bitą śmietaną z jedną tężącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w szkl.wody.Układamy maliny i polewamy 2 pozostałymi galaretkami przyrządzonymi według przepisu na opakowaniu.
Czas pieczenia: 30-40minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak