Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z cielęciny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dag
łopatka wieprzowa 20 dag
jajko 1 sztuka
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z cielęciny

Mięso umyć , pokroić na kawałki . Zmielić mięso z cebulą.Do mięsa dodać jajko , przyprawić solą , pieprzem ziołowym , sosem sojowym. Mięso dobrze wymasować. Gdy będzie za rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej.Formujemy z mięsa paluszki , obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 02.06.2012 18:50
smaczne paluszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak