Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól wołowy z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogon wołowy 2 sztuki
woda 1,5 litra
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarnka
przyprawa do zup
ziemniaki 80 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól wołowy z ziemniakami

Ogony wołowe umyć, pokroić na kawałki, zalać 1, 5 litra wody i gotować na wolnym ogniu z dodatkiem marchewki, pietruszki, cebuli. Pod koniec gotowania dodać ziele angielskie, liść laurowy. Doprawić do smaku. W między czasie obrać i ugotować ziemniaki. Rosół podać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 04.05.2012 21:12
dobry rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak