Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjskie drożdżowe bułeczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1000 g
jaja 4
margaryna 150 g
cukier 200 g
drożdże 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjskie drożdżowe bułeczki

drożdże rozpuszczamy w mleku z odrobiną cukru i odrobiną mąki tak by zrobiła się konsystencja gęstej smietany , po wyrośnięciu dodajemy stopioną margarynę, jajka , cukier i mąkę wyrabaiamy ok 10 min zostawiamy do wyrośnięcia następnie lekko wałkujemy na ok 1 cm i wykrajamy koła najlepiej miseczką o śr 10cm , smarujemy dowolnym nadzieniem , mak , marmolada co kto woli , zwijamy jak naleśnika w rulonik , rozcinamy go na środku nożem ok 5cm i od spodu wkladamy boki przez wyciety otwór wygląda to świetnie , pieczemy ok 20 min w tem 200st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lolajna7 03.02.2012 12:54
mniam :)
Anna133 24.09.2011 11:46
zapomniałam o mleku :P 500ml
Anna133 24.09.2011 11:46
zapomniałam o mleku :P 500ml
Wacław 01.09.2011 18:29
fajny przepis !
eli82 30.08.2011 12:33
pomysłowe
eli82 30.08.2011 12:33
pomysłowe
Anna133 06.07.2011 07:28
mają rewelacyjny wygląd ;)
Anna133 03.07.2011 07:26
lub makiem :)
Anna133 03.07.2011 07:23
świetnę są z farszem jabłkowo - orzechowym :)
iwa643 03.07.2011 07:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak