Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka cielęca z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 750 g
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietanka 1/2 szkl
sól
bulion 1 kostka
jabłko kwaśne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka cielęca z jabłkami

rozpuścić kostkę w litrze wody.wrzącym bulionem zalać cielęcinę i ugotować do miękkości.dodać obrane pokrojone jabłko. kiedy jabłka sie ugotują,wyjąc mięso, pokroić.wywar z jabłkami zmiksować, dodać mięso. przygotować zasmażkę: rozpuścić masło+mąka,wymieszać. kiedy maka sie spieni dodac do sosu wraz ze śmietanką. krótko pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak