Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z burakami i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 szt.
szpinak 1 op.
feta 20 dag
ocet balsamiczny 4 łyżki
cukier 1 łyżka
oliwa 8 łyżek
oliwki
sezam prażony 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z burakami i fetą

1. Buraki zapakować pojedyńczo w folię aluminiową. wstawić do piekarnika i piec w temp. 200 stopni ok. 90 min. Po wyjęciu z piekarnika by=uraki ostudzić, obrać, pokroić w ósemki.
2. Szpinak umyć, sparzyć wrzatkiem i rozłożyć na półmisku razem z oliwkami.
3. Pokrojone buraki podgrzać na patelni z octem balsamicznym i łyżką cukru. Gdy cukier sie rozpuści, dodac oliwę i ciepłe buraki wyłożyć na szpinak.
4. Posypać pokruszoną fetą i uprażonym sezamem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.11.2013 20:33
smaczne danie
miki47 04.03.2013 18:16
bardzo pyszny przepis
Maniek2 19.05.2012 11:28
super
Krystyna32 03.07.2011 10:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak