Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z pieczarkową pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 2 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
miód płynny 2 łyżeczki
ziołowe ziarenka smaku 1 łyżeczka
mąka pszenna 4 łyżki
oliwa
golonka 2 tylna

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z pieczarkową pierzynką

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości. Wyjąć golonki i przestudzić. Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki. Podsmażyć na oliwie. Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym. Pieczarki oczyścić, pokroić na pół. Jeśli są duże przekroić na 4 części. Cebulę pokroić w półplasterki. Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 19.02.2012 08:46
lubione danie moego męża
ZEWA 11.02.2012 10:47
dzięki
angelika14 11.02.2012 09:59
aż od patrzenia nabrała mnie ochota na golonkę, a z pieczarkami wygląda i smakuje super
everything 17.01.2012 08:58
super wygląda i pewne tak samo smakuję ;-)
cukiereczek 27.12.2011 08:04
Jak pięknie podana
eli_555 03.05.2011 22:53
pycha
Jolanta40 13.01.2011 10:51
konkretne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak