Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica ale podkarpacka :)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 80 dkg
grzyby suszone 3 sztuki
cebula 1 duża
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie 3 ziarnka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziemniaki 4 sztuki
woda 1,5 litra
przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica ale podkarpacka :)

Mięso ugotować, oddzielić od kości, dodać kapustę kwaszoną, cebulkę pokrojoną drobniutko.Doprawić do smaku i ugotować. Grzyby sparzyć i pokroić w drobniutką kostkę. Do ugotowanej kapusty dodać grzyby wraz z ich wywarem i połączyć z ziemniakami już ugotowanymi. Połączyć z drobno pokrojonym mięsem. Dodać łyżkę przecieru pomidorowego.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 22.07.2011 08:19
świetna
Natalia37
Natalia37 02.07.2011 15:48
jak z tej reklamy Tesco :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak