Kwaśnica ale podkarpacka :)

Kwaśnica ale podkarpacka :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    80 dkg
  • grzyby suszone

    3 sztuki
  • cebula

    1 duża
  • czosnek

    1 ząbek
  • ziele angielskie

    3 ziarnka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • woda

    1,5 litra
  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować, oddzielić od kości, dodać kapustę kwaszoną, cebulkę pokrojoną drobniutko.Doprawić do smaku i ugotować. Grzyby sparzyć i pokroić w drobniutką kostkę. Do ugotowanej kapusty dodać grzyby wraz z ich wywarem i połączyć z ziemniakami już ugotowanymi. Połączyć z drobno pokrojonym mięsem. Dodać łyżkę przecieru pomidorowego.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

22.07.2011 08:19
świetna

Natalia37

02.07.2011 15:48
jak z tej reklamy Tesco :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat