Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba zapiekana pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 750 g
por 5 szt
masło 2 łyżki
ser starty 3 łyzki
sos
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 2 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba zapiekana pod beszamelem

rozpuścić masło, włożyć osolone filety, poddusić rybę. pory przekroic wzdłóż na pół, odrzucić zielone części, obgotować w dużej ilości osolonej i osłodzonej wody, odsączyć.na naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć rybe i pory.
przygotować beszamel:rozpuścić masło, dodać mąkę, dolewać mleko mieszając.gotowac az się lekko zgęstnieje. doprawić solą+pieprzem i gałką muszkat. zalać beszamelem rybę, posypać z wierzchu startym serem. zapiekać w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 16.07.2011 23:56
świetna rybka
Natalia37
Natalia37 02.07.2011 15:49
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak