Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty paczka
cukier waniliowy opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
owoce 50 dag
galaretka
śmietana 30% 0,8 l

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

dno blachy wykładamy biszkoptami. śmietanę ubijamy dodając cukry, żelatynę rozpuszczamy studzimy i mieszamy ze śmietaną. wykładamy na biszkopty. na śmietanowej masie układamy owoce i zalewamy tężejąca galaretką . wstawiamy do lodówki do zsiadnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 20.09.2011 15:43
Pycha!
indi 18.08.2011 09:59
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak