Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki serowo-żurawinowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
mąka 25 dag
jajko 2 szt
mleko 250 ml
cukier 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
Nadzienie:
twaróg 1 kostka
jogurt naturalny 1 op
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki serowo-żurawinowe

1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do wysokiego naczynia wbijamy jajka i miksując, wlewamy mleko oraz 50 ml wody. Następnie dodajemy cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy naleśniki.
2. Robimy masę serowo-żurawinową: twaróg rozkruszamy, ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Smarujemy naleśniki. Na masę wykładamy warstwę dżemu żurawinowego.
3. Naleśniki zwijamy w rulony, a następnie przekrawamy w poprzek na pół. Układamy na talerzu. Dekorujemy owocami i dżemem żurawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 29.03.2013 02:23
skoro z żurawiną, to na pewno są pyszne
Gosia20 24.06.2012 17:42
świetne
owca441 08.08.2011 19:10
pycha
owca441 08.08.2011 19:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak