Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 kost
jajko 1 szt
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Do miski wsypać kakao, cukier, dodać jedno jajko, zmiksować robotem.
Margarynę roztopić w garnuszku.
Do miski z jajkiem i kakao dodawać stopniowo, gorącą margarynę, cały czas miksując do rozpuszczenia się cukru.
Polewa jest gotowa gdy podczas miksowania zacznie gęstnieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak