Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety marchewkowe w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 80 dag
ziemniaki 2 szt
kasza manna 2 łyżki
margaryna 20 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety marchewkowe w sosie pomidorowym

1. Ziemniaki i marchewki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach, odciskamy, a sok zachowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpety. Smażymy na 3/4 roztopionej margaryny. Odkładamy w ciepłe miejsce.
2. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy w rondelku na pozostałej margarynie. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
3. Zachowany sok mieszamy z kaszą i 200 ml wody. Wlewamy do cebuli, mieszamy. Dodajemy pulpety. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok 15 min. Czosnek obieramy i siekamy. Dodajemy do sosu, mieszamy. Potrawę zdejmujemy z ognia. Dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 08.12.2012 11:18
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak