Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z FARSZEM KIEŁBASIANYM

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 3 główki średnie
cebula 3 sztuki
kiełbasa podwawelska 1 kg
kiełbasa zwyczajna 1 kg
ryż 8 woreczków
pieprz 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
smalec 0,5 kostki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z FARSZEM KIEŁBASIANYM

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. W czasie gotowania oddzielać liście, odłożyć do odsączenia. Ugotować 8 woreczków ryżu, ostudzić. Kiełbasy różne zmielić, dodać do nich ryż, przyprawy oraz wcześniej podsmażoną cebulkę na smalcu. Wymieszać dokładnie. Następnie nakładać farsz do liści, zawijać i podsmażać tak przygotowane gołąbki na margarynie. Po podsmażeniu odkładać do dużego garnka, zalać rozpuszczonymi kostkami bulionowymi i gotować ok. 2 h na małym ogniu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 25.10.2011 20:29
ciekawy przepis
wiola28a 06.07.2011 23:51
dla mnie cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak