Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik truskawkowy na zimno z cynamonowym spodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 200 gram
cukier brązowy 60 gram
masło 120 gram
cynamon Prymat 1 łyżeczka
biały ser 300 gram
śmietana 30% 200 ml
galaretka truskawkowa 30 gram
cukier 6 łyżek
truskawki świeże 30 sztuk
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik truskawkowy na zimno z cynamonowym spodem

Pokruszyć ciasto biszkoptowe i wymieszać z cynamonem, roztopionym masłem i brązowym cukrem. Na dno tortownicy wyłożyć papier nasmarowany margaryną, wylać równomiernie ciasto.
Masa: śmietanę ubić z cukrem, potem stopniowo dodawać ser miksując. Po zmiksowaniu dodać galaretkę rozmieszaną w soku z pomarańczy.
Wyłożyć wszystko na wierzch ciasta, a na masę wyłożyć pokrojone truskawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.01.2012 22:10
Każdy serniczek na zimno dla mnie jest super ale z nutką cynamonu może być jeszcze bardzie super.
Juleczka20 06.09.2011 21:27
pycha
kate.500 08.07.2011 19:05
ciekawa jestem tego smaku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak