Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w skorupce

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
schab bez kości 2,5 kg
natka pietruszki 1 pęczek
musztarda 3 łyżki
miód 1 łyżeczka
liście sałaty
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w skorupce

Do wrzątku włożyć ćwiartki cebuli, listek laurowy, ziarna pieprzu i jałowca. Zagotować, włożyć mięso. Gotować godzinę na wolnym ogniu. Musztardę wymieszać z miodem i posiekaną natką. Mięso wyjąć z wywaru. Posmarować masą musztardową. Włożyć do piekarnika i krótko zapiec. Gotowe mięso pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu i udekorować listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak