Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ryżowo-grochowo-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
pieczarki 150 g
cebula 1
masło 1 łyżka
jaja 2
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowo-grochowo-pieczarkowe

groch moczyć przez kilka godz i ugotować. odcedzić zachowując odwar, zmiksować miękkie ziarna.ryz ugotować.pieczarki posiekać wraz z cebulą i podsmażyć na 1 łyzce masła . wszystkie składniki wymieszać z jajami+solą+pieprzem. formować kotlety, panierować w bułce, smażyć na rumiano na oleju i maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 02.07.2011 10:27
no ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak