Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezy 24 szt
jagody 15 dag
kremówka 300 ml
cukier puder
skórka z cytryny
lody 7-8 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki z jagodami

SOS: 30 dag jagód, 3 łyżki cukru
Owoce umyć, osączyć, zmiksować z cukrem i przetrzeć przez sitko. Na talerzu rozlać trochę sos jagodowego, ułożyć po 2 lub 3 szt bezy. Na górnej warstwie położyć gałkę lodów i jagody. Polać sosem i udekorować śmietaną ubitą z cukrem pudrem oraz posypać skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 02.07.2011 10:26
supcio przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak