Beziki z jagodami

Beziki z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bezy

    24 szt
  • jagody

    15 dag
  • kremówka

    300 ml
  • cukier puder

  • skórka z cytryny

  • lody

    7-8 kulek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SOS: 30 dag jagód, 3 łyżki cukru
Owoce umyć, osączyć, zmiksować z cukrem i przetrzeć przez sitko. Na talerzu rozlać trochę sos jagodowego, ułożyć po 2 lub 3 szt bezy. Na górnej warstwie położyć gałkę lodów i jagody. Polać sosem i udekorować śmietaną ubitą z cukrem pudrem oraz posypać skórką z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mateusz/matikor

02.07.2011 10:26
supcio przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat