Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe zrazy zawijane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z szynki 800 g
boczek wędzony 150 g
musztarda 2 łyżki
cebula 1-2 szt.
ogórki konserwowe 2 szt.
bulion 1 szkl.
śmietana 1 łyżka
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe zrazy zawijane

Cebulę pokroić w plastry i udusić łyżką oleju. Dodać boczek i ogórek, zemleć w maszynce. Mięso pokroić w poprzek na 8 plastrów, rozbić na cienkie płaty. Doprawić solą, przyprawą i pieprzem. Posmarować musztardą i farszem, zwinąć w rulony, obwiązać białą nicią lub spiąć igłą do zrazów. Rolady obsmażyć na tłuszczu, wlać bulion i dusić do miękkości. Podprawić śmietaną i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak