Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki malinowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 szklanka
mleko 1 szklanka
maliny świeże 30 dag
żółtko jajek 2 szt.
twaróg 50 dag
cukier 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki malinowo-serowe

Z mąki, mleka i jajka zagnieć ciasto. Twaróg połącz z żółtkami, cukrem i malinami. Ciasto rozwałkuj. Wytnij krążki. Nałóż na nie farsz. Złóż i zlep. Gotuj 2 min. w posolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 04.07.2011 01:43
pycha;)
Krystyna32 03.07.2011 10:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak