Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle twarogowe na jogurcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 75 dag
jajko 2 szt.
mąka pszenna 1 szklanka
kasza manna 2/3 szklanki
sól
jagody 20 dag
maliny świeże 15 dag
porzeczki 15 dag
posiekane migdały 6 łyżek
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 4 łyżki
jogurt naturalny 6 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: knedle twarogowe na jogurcie

Twaróg utrzyj. Wymieszaj z mąką, kaszą manną i jajkami. Zagnieć ciasto. Owoce przebierz, opłucz. Odłóż 20 dag owoców, a resztę połącz z łyżką cukru i cukrem waniliowym. Odrywaj małe porcje ciasta i rób z nich placuszki. Na każdy nakładaj porcję posłodzonych owoców. Następnie zlep je, formując kule.
Sos: Jogurt utrzyj z 3 łyżkami cukru. Połącz z skórka cytrynową.
Knedle wrzuć na posolony wrzątek. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię i gotuj jeszcze 1 min.
Sos jogurtowy przelej na talerze. Gotowe knedle wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na sosie.
Posyp odłożonymi owocami i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2011 10:18
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak