Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto drżdżowe z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
mąka 0,5 kg
drożdże 5 dag
margaryna 1/2 szt
cukier 2 łyżki
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto drżdżowe z rabarbarem

z mąki, drożdży, mleka, margaryny i cukru zagnieść ciasto. pozostawić do wyrośnięcia. wyłożyć na blachę, pokrojony rabarbar wymieszać z cukrem i wyłożyć na ciasto. piec przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 02.03.2012 22:34
pycha
Marybeth
Marybeth 27.10.2011 20:37
ciekawe
szyba 02.07.2011 10:04
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak