Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
majeranek
cebula biała 2 szt
kiełbasa śląska 1 kg
marchew 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po mojemu

Fasole moczymy przez noc . Następnie wkładamy ją do garnka z woda .dodajemy pieprz,lisć laurowy,ziele angielski .Gotujemy ok 30 min -dodajemy startą marchewkę kostkę bulionową i łyżkę kucharka . Na patelni podsmażamy pokrojona cebulę i pokrojoną kiełbasę dodajemy koncentrat mieszamy dodajemy do fasoli -mieszamy . Do garnka dodajemy przyprawę do dań z fasoli i roztarty w ręce majeranek .Gotujemy do miękkości fasolki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 05.02.2012 18:40
super
iwa643 02.07.2011 07:16
Na wierzch mozemy posypać natka pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak