Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy duży
masło
rzodkiewka
szczypiorek
sól
piepsz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Ser żółty wkładamy do garnka z gotująca woda . Najelepiej w foli, woreczku , lub w opakowaniu hermetycznym (tym w którym był zapakowany hermetycznie.
Należy go dobrze roztopić aby nie był w środku grydkowaty tylko jednakowo ciągnący. Ja czasami duża kostke przekrajam na dwie mniejsze potem w czasie wałkowania i tak się zlepią. Powstałą masę rozwałkować na prostokąt.

Farsz rzodkiewkowy
(Wszystkie farsze należy przygotowac wcześniej bo gdy ser będzie roztopiony należy szybko działać)

Pokroić rzodkiwewke samą lub ze szczypiorkiem
Serek topiony wymieszać z masłem i warzywami
Do serka możemy dodawać ulubionych składników np. podsmażanych pieczarek, szynki, jajek, łososia itd

Farsz układamy wzdłuż dłuższego końca jeśli chcemy mieć dłuższą roladę, bądz wzdłuż krótsze go jeśli chcemy aby była bardziej pozwijana. Zwijamy , zawijamy w folię i wkładamy do lodówki aż zastygnie.
Można podawać jako przystawkę, bądz też do kanapek
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak