Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 3/4 opakowania
pomidory suszone w zalewie 1 słoiczek
pesto czerwone słoiczek
pieczarki marynowane ok 1/2 małego słoiczka
curyy dosyć spora szczypta
majonez niecała łyżka
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i curry

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ważne aby nie był zbyt miękki,powinien być al dente aby mógł wchłonąc inne smaki.
Odcedzamy i przelewami zimną wodą. Następnie należy połączyć ze sobą składniki. Curry powinno być wyraznie wyczówalne.
Sałatke przed podanie należy wstawić do lodówki.Opcjonalnie można dodać szynki parmeńskiej. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natuś 03.07.2011 22:55
Odważyłam się przed chwila i zrobiłam tą sałatkę. Połączenie smaków niesamowite. Ja mąż i dzieci jeszcze czegoś takiego nie jedliśmy. Mimo ,iż nie jestem wielką fanką curry w tym wypadku jest naprawdę dobre. Polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak