Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z bekonem, ziemniakami i ogórkami małosolnymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
ziemniaki ugotowane 4 sztuki
bekon 300 gram
ogórki małosolne 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
mleko 4 łyżki
masło 2 łyżeczki
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z bekonem, ziemniakami i ogórkami małosolnymi

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Bekon pokroić w grubą kostkę. Zarówno pomidory, jak i ogórki również obrać i pokroić (kolejno kosteczki i plasterki średniej wielkości).
jaja roztrzepać z mlekiem oraz wodą (można zmiksować). Następnie doprawić solą oraz pieprzem i dodać bekon, warzywa oraz drobno posiekany szczypiorek.
Na patelni rozgrzać olej oraz masło i usmażyć z przygotowanego ciasta omlet (oraz pozostałe) - około 4 wychodzi z tego przepisu.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 27.12.2011 14:39
super
Iwona45 26.12.2011 16:46
super
marchewka 10.09.2011 23:55
potwierdzam - apetycznie wygląda
Kate131 26.08.2011 18:19
rewelacja
Małgorzata106 24.08.2011 10:54
super
Izabela/bella81 28.07.2011 01:09
wyglada apetycznie :)
Joanna132 10.07.2011 08:41
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak