Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowy torcik przekładany warzywami i twarożkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowe placki naleśników 8 sztuk
twaróg 750 gram
ogórki 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
rzodkiewka 10 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia 1 gałązka
sok z cytryny 4 łyżki
olej 8 łyżek
sałata kilka liści
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowy torcik przekładany warzywami i twarożkiem

Twarożek wymieszać ze startym serem żółtym oraz posiekaną zieleniną (troszeczkę szczypiorku odłożyć). Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z cytryny.
Warzywa obrać. Rzodkiewkę pokroić w plasterki, resztę warzyw pokroić w drobne cząstki.
Olej wymieszać z pozostałym sosem cytrynowym, musztardą oraz solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem skropić pokrojone warzywa. Posypać je też resztą szczypiorku.
Przygotowaną wcześniej masą z twarożku smarować placki naleśnikowe, kłaść na nie doprawione warzywa i kolejną warstwę placka naleśnikowego i znów smarować twarożkiem i nakładać warstwę warzyw, do momentu aż powstanie torcik. Wierz tortu również posmarować masą, ale nie układać już na nim warzyw. Cały torcik będzie się ładnie komponował na talerzu ułożony na liściach sałaty.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.09.2011 08:44
smacznosc
Izabela/bella81 13.09.2011 08:01
super
bursztynek 02.09.2011 22:51
zapowiada się smacznie
Kate131 26.08.2011 18:19
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak