Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki ze szpinakiem i fetą i gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 8 sztuki
szpinak świeży 500 gram
gruszka 1 sztuka
szynka szwarcwaldzka 8 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
czosnek 1 ząbek
masło klarowane
feta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: roladki ze szpinakiem i fetą i gruszką

Oczyszczony umyty szpinak lekko podsmażyć z masłem, czosnkiem, gałką. Doprawić solą, pieprzem.
Gruszkę pokroić w słupki i blanszować w wodzie z miodem i cytryną
Na rozbitym kotlecie układamy szpinak, kawałek sera, gruszki i zawijamy podwijając brzegi. Całość zawijamy w plasterek szynki i spinamy szpilką.
Roladki obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle klarowanym.
Następnie na 10 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak