Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Chruścik” ziemniaczany.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże kartofle 5 sztuki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: „Chruścik” ziemniaczany.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w julienne. Pokrojone ziemniaki umyć i dokładnie odsączyć . Przełożyć do miski, dodać oliwę i tymianek i dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę. Następnie obsmażać je w głębokim oleju. Wyjmować najlepiej chińską chochlą sitkiem na ręcznik papierowy . Ułożyć na blasze i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak