Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe pyzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 2 kg
cebula duża
mąka ziemniaczana 100 g
boczek 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: domowe pyzy

1/3 ziemniaków ugotować i przecisnąć przez praskę. pozostałe zetrzeć na tarce na małych oczkach, i odsączyć sok do miski. połączyć wszystkie ziemniaki, dodając skrobię z odciśniętych ziemniaków oraz mąkę. masę przyprawić solą+pieprzem, wyrobić. z ciasta formować kulki z dołkiem w środku. zagotować posolona wodę i wrzucic pyzy. gotować na małym ogniu 15minut, wyjąć i polać zasmażonym boczkiem z cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak