Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z mięsem duszone w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wołowina 500 g
cebula 5 szt
piwo 2 butelki
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z mięsem duszone w piwie

mięso pokroić jak na gulasz, obsmażyć na oliwie. cebulę w piórka dodać do mięsa.gdy sie zeszkli, mięso zalać piwem, przykryć i dusić do miękkości. wymieszać je z obranymi i pokrojonymi ziemniakami. dusić pod przykryciem ok 20minut. doprawić solą+pieprzem.podawać z zielona sałata i sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak