Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w soku własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 1 kg
woda do pasteryzowania

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w soku własnym

czereśnie myjemy, pestkujemy. układamy w słoikach wcześniej wyparzonych. zasypujemy cukrem według uznania. wodę gotujemy, wkładamy słoiki tak aby woda sięgala połowy słoika. pasteryzujemy 20 minut. wyjmujemy a następnie ustawiamy dnem do góry na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 27.04.2012 10:29
fajne
daria899 04.11.2011 15:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak