Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Mleko bardzo zimne. Ja wkładam do zamrażarki i 15 minut przed przyrządzaniem wyciągam. Galaretki rozpuścić w niecałej szklance wrzątku. Poczekać aż ostygnie. Mleko wlać mleko do wysokiego naczynia, dodać chłodną galaretkę i razem zmiksować. Po uzyskaniu pianki (ok.6-7 minut miksowania) włożyć do lodówki na godzinę. Podawać z lodami, bitą śmietaną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 16.12.2010 18:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak