Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka czereśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 800 gram
wódka 700 mililitrów
spirytus 300 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka czereśniowa

Czereśnie myjemy, pestkujemy. W dużym słoiku zasypujemy czereśnie cukrem i odstawiamy na kilka godzin by puściły sok. Po tym czasie zalewamy alkoholem , szczelnie zakręcamy i dokładnie mięszamy. odstawiamy na 3 miesiace. Po tym czasie zlewamy płyn i filtrujemy, wlewamy do butelek i zakręcamy. odstawiamy jeszcze na miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.07.2016 12:16
smaczna, u mnie już nastawiona
Przepisy Joanny 26.02.2014 18:10
domowe nalewki są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak